Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Κανόνας των εσωρούχων.....



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com


Γιατί οι γονείς πρέπει να επαγρυπνούν και να μαθαίνουν στα παιδιά τους τί είναι σωστό και τί όχι.

Ο Kανόνας των εσωρούχων: -Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι έχουν παιδιά


Η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
 Ο Κανόνας των εσωρούχων αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.
Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων; Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.
Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.
Ο Κανόνας των Εσωρούχων εκπονήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο Κανόνας των Εσωρούχων έχει πέντε σημαντικές πτυχές
1. Το σώμα σου σού ανήκει
Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους. Ο ειλικρινής και άμεσος διάλογος ήδη από μικρή ηλικία για τη σεξουαλικότητα και τα απόκρυφα σημεία του σώματος, με σωστή χρήση των όρων που αφορούν τα γεννητικά όργανα και άλλα σημεία του σώματός τους, θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν τι δεν επιτρέπεται.
Τα παιδιά διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν φιλί ή χάδι ακόμη και από άτομο το οποίο αγαπούν. Πρέπει να μάθουν να λένε «Όχι» με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής επαφής, όπως και τρόπους να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλειά τους και να ενημερώνουν έναν ενήλικα τον οποίον εμπιστεύονται.
Έχει σημασία να τονισθεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να επιμείνουν έως ότου κάποιος να πάρει το θέμα στα σοβαρά.
Στο βιβλίο μας, το χέρι ζητά την άδεια της Κίκο για να την αγγίξει. Η Κίκο δέχεται, αλλά όταν το χέρι προσπαθεί να μπει μέσα στο εσώρουχο η Κίκο λέει «Όχι». Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την αλληλουχία γεγονότων για να εξηγήσουν στο παιδί τους ότι μπορεί να πει «Όχι» ανά πάσα στιγμή.
2. Καλό άγγιγμα – κακό άγγιγμα
Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ του αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου.
Ο Κανόνας των Εσωρούχων τα βοηθάει να αναγνωρίζουν ένα φανερό και εύκολο να το θυμούνται όριο: τα εσώρουχα. Βοηθάει τους ενήλικες να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά. Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, φροντίστε να ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν από κάποιον ενήλικο τον οποίον εμπιστεύονται να τα βοηθήσει.
Στο βιβλίο μας, η Κίκο δεν δέχεται να την αγγίξουν κάτω από το εσώρουχο. Οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στο παιδί ότι υπάρχουν κάποιοι ενήλικες (όπως οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι γιατροί) που μπορεί να χρειαστεί να το αγγίξουν, αλλά ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πουν «Όχι» ακόμη και σε αυτούς αν τυχόν αισθανθούν άβολα ή αμήχανα.
3. Καλά μυστικά – κακά μυστικά
Η μυστικότητα είναι η τακτική που εφαρμόζουν συνήθως όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών, αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Οποιοδήποτε μυστικό τους προκαλεί άγχος, αμηχανία, φόβο ή στενοχώρια δεν θεωρείται καλό και επομένως δεν θα πρέπει να το αποκρύπτουν. Αντιθέτως, θα πρέπει να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται (γονέα, δάσκαλο, αστυνομικό, γιατρό).
Στο βιβλίο μας, το χέρι ενθαρρύνει την Κίκο να μιλήσει ανοικτά, όταν κάποιος θέλει να την αγγίξει με τρόπο ανάρμοστο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλληλουχία αυτή καταστάσεων για να συζητήσετε τη στη διαφορά μεταξύ καλού μυστικού (όπως λχ. ένα πάρτι γενεθλίων) και κακού μυστικού (οτιδήποτε προκαλεί στο παιδί στενοχώρια και άγχος). Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να τους αποκαλύπτουν τα κακά μυστικά.
4. Η πρόληψη και η προστασία είναι ευθύνη των ενηλίκων
Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου. Οι ενήλικες θα πρέπει να αποφεύγουν να καλλιεργούν ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα αλλά και να φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν για να μιλήσουν σε περίπτωση που ανησυχούν, στενοχωριούνται ή θλίβονται.
Το παιδιά δεν αποκλείεται να διαισθανθούν ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε οι μεγάλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αφουγκράζονται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών. Ίσως υπάρχει λόγος που ένα παιδί αρνείται την επαφή με κάποιον άλλο ενήλικα ή παιδί. Θα πρέπει να το σεβαστούν. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μιλήσουν με τους γονείς τους.
Το χέρι στο βιβλίο είναι φίλος της Κίκο. Οι μεγαλύτεροι υπάρχουν για να βοηθούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους. Η πρόληψη της σεξουαλικής βίας αποτελεί πρωτίστως ευθύνη των ενηλίκων και είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μην φορτώνουμε ένα τέτοιο βάρος στους ώμους των παιδιών.
5. Άλλες χρήσιμες συμβουλές που συνοδεύουν τον Κανόνα των Εσωρούχων
 Καταγγελία και αποκάλυψη στοιχείων
Τα παιδιά χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις όσον αφορά τους ενήλικες που μπορεί να βρίσκονται στον περίγυρο ασφάλειάς τους. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να επιλέξουν ενήλικες τους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν, που είναι διαθέσιμοι και πρόθυμοι να τα ακούσουν και να βοηθήσουν. Μόνο ένα από τα μέλη του περίγυρου αυτού μπορεί να κατοικεί στο ίδιο σπίτι με το παιδί, τα υπόλοιπα δεν θα πρέπει να είναι συγγενικά πρόσωπα ούτε να προέρχονται από τον άμεσο οικογενειακό κύκλο. Το παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να ζητήσουν βοήθεια σε ένα τέτοιο περίγυρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης.
Γνωστοί δράστες
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει. Είναι πολύ δύσκολο, κυρίως για τα μικρά παιδιά, να καταλάβουν ότι κάποιος που ήδη γνωρίζουν μπορεί να τα βλάψει. Μην ξεχνάτε τη μέθοδο που ακολουθούν συνήθως οι θύτες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών. Στο σπίτι επομένως θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει τους γονείς του σε κάθε περίπτωση που κάποιος του προσφέρει δώρα, του ζητάει να κρατήσει ένα μυστικό ή προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του.
Άγνωστοι δράστες
Σε μερικές περιπτώσεις ο δράστης μπορεί να είναι ένας άγνωστος. Διδάξτε στο παιδί σας κάποιους απλούς κανόνες για την επαφή με αγνώστους, όπως λ.χ. να μην επιβιβάζονται ποτέ σε αυτοκίνητο ατόμου το οποίο δε γνωρίζουν, ούτε να δέχονται δώρα ή προσκλήσεις από αγνώστους.
Βοήθεια
Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι μπορούν να το βοηθήσουν (δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ο συνήγορος του πολίτη, γιατροί, ο ψυχολόγος στο σχολείο, η αστυνομία), αλλά και τηλεφωνικές γραμμές τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ζητήσουν συμβουλές και βοήθεια.
Δείτε ολόκληρη την εκστρατεία εδώ ενώ το σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ.

Χριστός Ανέστη!!!!




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με Υγεία να ξαναγιορτάσουμε το Πάσχα.Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο 28 Απριλίου 2014 και ώρα 8.10 πμ θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι του σχολείου μας.Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θα κάτσουν και πάλι στα θρανία.Οι δραστηριότητες του σχολείου μας θα ξεκινήσουν στις 3 Μαΐου 2014.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«ΦΘΑΣΑΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΠΑΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com


«ΦΘΑΣΑΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΠΑΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» 
Για μια ακόμα φορά, με τη χάρη του Θεού, οδεύουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, στην ιερότερη εορτολογική περίοδο του έτους. Για μια ακόμη φορά θα ακολουθήσουμε τα ίχνη του Νυμφίου της Εκκλησίας μας Χριστού και θα γίνουμε συνοδοιπόροι του Θείου Πάθους Του. Σύμφωνα με τον ιερό υμνογράφο, καλούμαστε όπως «συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι΄αυτόν ταις του βίου ηδοναίς΄ ίνα και συζήσωμεν αυτώ». Με αυτή την προϋπόθεση θα γίνουμε πραγματικοί κοινωνοί της Αναστάσεώς Του. Μόνο έτσι θα νοιώσουμε πραγματικά τη χαρά της Θείας Εγέρσεως.
Η αφετηρία αυτής της τόσο σημαντικής εορτολογικής περιόδου είναι πανάρχαια και ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους. Η νηστεία και η πνευματική προετοιμασία των πιστών της αρχαίας Εκκλησίας είναι πιθανόν να έχει καθιερωθεί από τους ίδιους τους Αποστόλους, σύμφωνα με τους λόγους του Κυρίου προς αυτούς: «Ελεύσονται δε ημέραι, όταν απαρθή απ΄αυτών ο νυμφίος και τότε νηστεύσουσιν» (Ματθ.9:15). Ο άγιος Διονύσιος Αλεξανδρείας (+264) μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδος τον 3ο αιώνα. Ιδιαίτερα κατατοπιστική είναι η προσκυνήτρια Αιθερία (5ος αιώνας), η οποία στο περίφημο Οδοιπορικό της στους Αγίους Τόπους μας πληροφορεί πώς η Ιεροσολυμίτικη Εκκκλησία εόρταζε τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στα πρωτοχριστιανικά χρόνια.  
          Σύμφωνα με το ιερό Χρυσόστομο «Μεγάλην καλούμεν την Εβδομάδα, ουκ επειδή πλέον έχει το μήκος των ωρών΄ και γαρ εισί έτεραι πολλώ μείζους ώρας έχουσαι΄ ουκ επειδή πλείους ημέρας έχει΄ και γαρ ο αυτός αριθμός και ταύτης και ταις άλλαις πάσαις. Τίνος ουν ένεκεν μεγάλην ταύτην καλούμεν; Μεγάλα τινά και απόρρητα τυγχάνει τα υπάρξαντα ημίν εν αυτή αγαθά. Εν γαρ ταύτη ο χρόνιος ελύθη πόλεμος, θάνατος εσβέσθη, κατάρα ανηρέθη, του διαβόλου η τυραννίς κατελύθη, τα σκεύη αυτού διερπάγη, Θεού καταλλαγή προς ανθρώπους γέγονεν» (Ομιλ.30, Εις Γένεσιν,P.G.53,273). 
       Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα σπουδαιότατο σταθμό πλουσίου πνευματικού ανεφοδιασμού των ψυχών μας. Η μνεία των ιερών γεγονότων μαζί με τις θεσπέσιες ακολουθίες των αγίων ημερών, δημιουργούν ατμόσφαιρα κατάνυξης και περισυλλογής. Τα ’για και Σεπτά Πάθη του Χριστού μας ελάχιστες ψυχές ανθρώπων αφήνουν ασυγκίνητες. Μόνο οι πωρωμένοι από την αμαρτία και το κακό ελάχιστοι άνθρωποι παραμένουν απαθείς τις άγιες αυτές ημέρες. Το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων, οι οποίοι μάλλον θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει αδιάφορους, αυτές τις άγιες ημέρες κατακλύζουν τους ναούς με τη «Σύνοψη» στο χέρι να σιγοψάλλουν μαζί με τους ψάλτες τους ύμνους των ιερών ακολουθιών.
       Πρέπει να επισημάνουμε σε αυτούς που δεν γνωρίζουν την εκκλησιαστική τάξη, πως η Εκκλησία μας έχει καθιερώσει τη Μ. Εβδομάδα να τελείται ο Όρθρος της ημέρας το προηγούμενο βράδυ, π.χ. ο Όρθρος της Μ. Δευτέρας τελείται το βράδυ της Κυριακής, ο Όρθρος της Μ. Τρίτης το βράδυ της Μ. Δευτέρας κ.ο.κ. Αυτό γίνεται για να μπορούν οι εργαζόμενοι πιστοί  να συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες.
       Η δομή της Μεγάλης Εβδομάδος είναι ακριβώς η αναπαράσταση της τελευταίας εβδομάδος της επί γης παρουσίας του Χριστού μας. Κάθε ημέρα «μνείαν ποιούμεθα», όπως αναφέρει το ιερό συναξάρι, κάποιου από εκείνα τα σωτήρια γεγονότα. Τη Μεγάλη Δευτέρα τιμάμε μια μεγάλη προσωπικότητα της Π.Δ. τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ο οποίος είναι ο ίδιος, με τα άδικα παθήματά του, τύπος του Χριστού  και επίσης ενθυμούμαστε το γεγονός της «ξηρανθείσης συκής» από τον Κύριο, ως ζωντανή προτροπή στους πιστούς για παραγωγή πνευματικών καρπών. Τη Μεγάλη Τρίτη ενθυμούμαστε τις διδακτικότατες παραβολές των Δέκα Παρθένων και των Ταλάντων, οι οποίες έχουν υψίστη σημασία για τη σωτηρία μας, υπενθυμίζοντάς μας την φοβερή και αδέκαστη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Την Μ. Τετάρτη τιμάμε τη μετάνοια της αμαρτωλής γυναικός, η οποία άλειψε με μύρο από ευγνωμοσύνη τα πόδια του Κυρίου, λίγο πριν το Πάθος Του και ακόμα τη μέρα αυτή θυμόμαστε την προδοσία του άθλιου Ιούδα. Τη Μ. Πέμπτη εορτάζουμε τα σωτήρια γεγονότα που συνέβηκαν κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, τον ιερό Νιπτήρα, την παράδοση της Θείας Ευχαριστίας, την Αρχιερατική Προσευχή του Κυρίου και την σύλληψη του Κυρίου. Την Μ. Παρασκευή προσκυνούμε τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το Μ. Σάββατο τιμάμε τη θεόσωμο Ταφή του Κυρίου μας και την εις ’δου Κάθοδόν Του.
      «Αι μνήμαι και τα γεγονότα των ημερών της Μ. Εβδομάδος, γράφει σύγχρονος λόγιος κληρικός, έχουν ορισθή κατά την ιστορικήν των σειράν, ώστε δι' αυτών να δύνανται οι Χριστιανοί να παρακολουθούν, ως να είσαν παρόντες, πρώτον την πορείαν του Κυρίου προς το πάθος, έπειτα αυτό το πάθος και την ταφήν και τέλος την ανάστασίν του» (Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς, έκδοσις Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αθήναι 1990, σελ.10).
     Οι άγιοι Πατέρες στόλισαν τη Μ. Εβδομάδα με υμνολογικό περιεχόμενο υψίστης ποιητικής και μουσικής αξίας. Οι μεγαλύτεροι υμνογράφοι της Εκκλησίας μας, εμπνευσμένοι από το Θεό, με πίστη και ευλάβεια, συνέθεσαν για τη Μεγάλη Εβδομάδα ύμνους ύψιστης θεολογικής και αισθητικής αξίας.  Η υμνολογία της Μ. Εβδομάδος αποτελεί το απόγειο της παγκοσμίου ποιήσεως. Μεγάλοι μουσουργοί έντυσαν αυτούς με έξοχη μελωδία.  Ποια ανθρώπινη καρδιά δεν μένει ασυγκίνητη στο άκουσμα του κατανυκτικού τροπαρίου «Ιδού ο Νημφίος έρχεται», ή του άφθαστου δοξαστικού «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», η του συγκλονιστικού καθίσματος «Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου», ή του περίφημου δοξαστικού «Εξέδυσάν με τα ιματιά μου» ή των μελωδικότατων εγκωμίων του Επιταφίου «Η Ζωή εν τάφω»;
      Η Αγία μας Εκκλησία μας καλεί αυτές τις ημέρες να βιώσουμε με συντριβή και κατάνυξη τα άγια και σεπτά Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Καλούμαστε να γίνουμε συνειδητοί κοινωνοί των παθημάτων του Λυτρωτή μας, διότι έτσι θα νοιώσουμε το μέγεθος της θείας αγάπης και φιλανθρωπίας. Μόνο έτσι θα καταλάβουμε πως «ου φθαρτοίς αργυρίω ή χρυσίω ελυτρώθημεν εκ της ματαίας αναστροφής πατροπαραδότου, αλλά τιμίω αίματι ως αμνού αμώμου και ασπίλου Χριστού» (Α΄Πέτρ.1:19-20). Η σωτηρία μας είναι αποτέλεσμα των Παθημάτων και της αδίκου Θυσίας του Κυρίου μας, καθ ότι «τας αμαρτίας ημών αυτός ανήνεγκεν εν τω σώματι αυτού επί το ξύλον, ίνα ταις αμαρτίαις απογενόμενοι τη δικαιοσύνη ζήσωμεν» (Α΄Πετρ.2:24). Ο Χριστός «υπέρ πάντων απέθανεν ... ίνα οι ζώντες μηκέτι εαυτοίς ζώσιν, αλλά τω υπέρ αυτών αποθανόντι και εγερθέντι» (Ρωμ.5:15). Αυτό προϋποθέτει η βίωση από μέρους μας των σωτηρίων Παθημάτων του Λυτρωτή μας Χριστού να μην είναι τυπική ή μόνο συναισθηματική, αλλά πρέπει να είναι καθολική οντολογική μέθεξη των σωτηριωδών ενεργειών, οι οποίες απορρέουν από «τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν» (Εβρ.12:2).

πηγή:http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?cat=afier&contents=contents_Easter.asp&main=kat014&file=kef1.htm

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επειδή το σχολείο δεν θα είναι ανοικτό λόγω των διακοπών του Πάσχα, αύριο Σάββατο 12 Απριλίου δεν θα γίνουν οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Δραστηριότητες στο σχολείο μας θα ξαναλειτουργήσουν στις 3 Μαΐου.Για τον μήνα Απρίλιο δεν θα χρεωθούν δραστηριότητες στους γονείς αλλά θα καλυφθούν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα Καλό Πάσχα, Καλή και Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση με Υγεία και Αγάπη μιας και αυτό είναι και το νόημα του Πάσχα, να υπάρχει Αγάπη μέσα μας και να την δίνουμε απλόχερα στους γύρω μας.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!!

Για το ΔΣ 
Η Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας 

Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com



Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μια Κυριακή στην Ακρόπολη....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,



Ο προαύλιος χώρος του Μουσείου της Ακροπόλεως



Σήμερα ημέρα Κυριακή 6 Απριλίου, γονείς και παιδιά του 128ου Δημοτικού Σχολείου συναντηθήκαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης .Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, σήμερα πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.Ξεναγοί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στον χρόνο ήταν οι κα Βροντίδου Βίκυ και η κα Μακρυγιώργου Ελένη.Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10 το πρωί στο προαύλιο χώρο του Μουσείου.Η συμμετοχή μεγάλη.










Η κα Βροντίδου "μαγεύει" τα παιδιά με τον λόγο της μπροστά στις Καρυάτιδες


Η Καρυάτιδα


Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, μια ομάδα με όλα τα παιδιά που μαγεμένα από τον λόγο της ξεναγού κας Βροντίδου Βίκυς ταξίδεψαν στην Αρχαία Αθήνα,τον Παρθενώνα, "συναντήθηκαν"με τις Καρυάτιδες και φυσικά  με τους Κούρους και τις Κόρες .Η δεύτερη ομάδα με τους γονείς και με οδηγό τους στο υπέροχο ταξίδι στην ιστορία την κα Μακρυγιώργου Ελένη περιηγηθήκαμε στο πανέμορφο μουσείο της Ακρόπολης και είδαμε και θαυμάσαμε την τέχνη των Αρχαίων να αποτυπώνουν με την παραμικρή λεπτομέρεια την Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία και φυσικά την νίκη της  Αθηνάς εναντίον του Ποσειδώνα και την επικράτησή της στην Αθήνα αλλά και την γέννηση της Αθηνάς.
Η κα Μακρυγιώργου στον χώρο με τα αετώματα του Παρθενώνα και με θέα στον Βράχο της Ακροπόλεως μας μιλάει για τον Παρθενώνα


Ο βράχος της Ακροπόλεως

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθησαν στην επίσκεψη στο Μουσείο της Ακροπόλεως, την κα Βροντίδου και την κα Μακρυγιώργου και ελπίζουμε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε και άλλες επισκέψεις σε αξιοθέατα της Αττικής.Οι ξεναγοί που είχαμε μαζί μας στο ταξίδι στην ιστορία,πληρώθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ροδακνή γονέα από το Δ1 για τις ομαδικές φωτογραφίες των παιδιών.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Μαθησιακές δυσκολίες – διάσπαση προσοχής – δυσλεξία – νέες προσεγγίσεις και προκλήσεις στη διδασκαλία»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,

σήμερα 2 Απριλίου 2014 και ώρα 5.45 το απόγευμα θα γίνει ομιλία με θέμα 

"Μαθησιακές δυσκολίες – διάσπαση προσοχής – δυσλεξία – νέες προσεγγίσεις και προκλήσεις στη διδασκαλία" στο χώρο του 66ου Γυμνασίου Αθηνών (Δράκοντος 6 - Ακαδημία Πλάτωνος).


Η παρουσία σας είναι απαραιτητη.


«Μαθησιακές δυσκολίες – διάσπαση προσοχής – δυσλεξία – νέες προσεγγίσεις και προκλήσεις στη διδασκαλία»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 66ουΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ σας προσκαλεί την TETAΡΤΗ 2ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 και ώρα 5. 45 το απόγευμα, στην ομιλία με Θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες – διάσπαση προσοχής – δυσλεξία – νέες προσεγγίσεις και προκλήσεις στη διδασκαλία» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σχολείου μας (Δράκοντος 6 - Ακαδημία Πλάτωνος).
Θα είναι κοντά μας η εξαιρετική ψυχολόγος ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ – καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο ΣΑΣΕΞ της ΑΓΓΛΙΑΣ, η οποία έχει ειδικευτεί σε θέματα παιδιών με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΣΕΠ/Υ), τις μαθησιακές δυσκολίες, την προβληματική συμπεριφορά μέσα και έξω από το σχολείο.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας (ΕΕΔ), είναι επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος αυτής μέχρι σήμερα, επικεφαλής της θεραπευτικής και διαγνωστικής μονάδας «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα προσαρμογής, επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου σε θέματα επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων και με πλούσιο έργο σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας βοήθεια ενημερώνοντας και στηρίζοντας γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σας παρακαλούμε θερμά να τιμήσετε την εκδήλωσή μας με την παρουσία σας.
Με τιμή
το Δ. Σ

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνεργασία με την Διευθύντρια του σχολείου , το Διδακτικό προσωπικό, τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας καθώς και του δασκάλου στο Σκάκι κ.Λιαργκόβα Δημήτρη χτες και σήμερα γίνεται στο σχολείο μας ενημέρωση των μαθητών για το σκάκι.
Οι εντυπώσεις των παιδιών που ενημερώθηκαν χθες ήταν ενθουσιώδεις και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προσπάθεια μας αυτή αρέσει στα παιδιά.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,


όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει από τις 4/2/2014 ο σύλλογος μας είχε κάνει τις πρώτες επαφές με τον ΟΑΣΠ έτσι ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά σχετικά με τον σεισμό αλλά και πώς μπορούν να προστατευθούν από αυτόν.Είχαμε δώσει στην διευθύντρια του σχολείου μας την επιστολή του ΟΑΣΠ έτσι ώστε να εκπαιδευτούν δάσκαλοι του σχολείου μας και έπειτα αυτοί με την σειρά τους να εκπαιδεύσουν και τα παιδιά μας.Σε σημερινή ενημέρωσή μας από την διευθύντρια δυστυχώς η εκπαίδευση αυτή θα γίνει με το νέο σχολικό έτος.
Παρακάτω σας παραθέτουμε την επιστολή του ΟΑΣΠ που εστάλη σε εμάς και εμείς με την σειρά μας την δώσαμε στην διευθύντρια του σχολείου μας:

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,


αύριο ημέρα Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 το σχολείο μας δεν θα λειτουργήσει λόγω ενημέρωσης του διδακτικού προσωπικού από την σχολική σύμβουλο.Δεν θα λειτουργήσει ούτε το ολοήμερο.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,

την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την Παιδεία στον χώρο του 144ου Δημοτικού Αθήνας.Η ομιλία πραγματοποιείται με συνεργασία των σχολείων 58ο, 60ο, 144ο, 145ο.

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη.







πηγή:http://enosigoneon4da.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html