Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com



Αγαπητοί γονείς,


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 23 Φλεβάρη στις 10.30 το πρωί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ) θα γίνει προβολή της ψηφιακής παράστασης «Ο Ουρανός των Αρχαίων». 

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 4€ το άτομο (τιμή για ομάδες άνω των 20 ατόμων). Συμμετοχές και καταβολή του εισιτηρίου μπορείτε να δηλώσετε μέχρι τις 10 Φλεβάρη στα μέλη του συλλόγου.

Λίγα λόγια για την ψηφιακή παράσταση που θα παρακολουθήσουμε:

 Ο Ουρανός των Αρχαίων
                                               Ψηφιακή παράσταση
                                               Διάρκεια: 40΄

Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, για να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι η πραγματική ιστορία για τις ιδέες και τις γνώσεις που είχαν οι Αρχαίοι για τον Ουρανό. Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στον «Ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου» και στα διάφορα κτίσματα των Αιγυπτίων που βασίζονταν στην αντίληψή τους για τον νυχτερινό ουρανό. Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους Μινωίτες ναυτικούς και στον πολιτισμό που ανέπτυξαν στη Θήρα και την Κνωσό, ενώ στην τρίτη ενότητα επιστρέφουμε στην Ελληνιστική Αίγυπτο και στα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, ενώ η παράσταση κλείνει με τις τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων».









πηγή: Ιδρυμα Ευγενίδου(http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=306)

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας μας κάνει καλύτερους...