Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6976936701 & 6974874490, e-mail: sgk.128@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς,

πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας η εκλογο-απολογιστική συνέλευση του απερχόμενου συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 Ο απολογισμός του απερχόμενου συλλόγου είναι ο κάτωθι:

Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού συμβουλίου, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 128ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Η δράση μας εκτείνεται από τον Οκτώβρη 2012 έως και τον Οκτώβρη 2014. Αναλυτικά σε χρονολογική σειρά:
  1. Δώρο καλωσορίσματος για τα παιδιά της Α’ Δημοτικού.
  2. Έναρξη δραστηριοτήτων το Σάββατο (Σκάκι, Παραδοσιακοί χοροί, Ηιρ- Ηορ(μόνο για το έτος 2012-2013), Αυτοάμυνα, Θεατρικό Παιχνίδι(μόνο για το έτος 2012-2013).
  3. Ετήσια φωτογράφηση όλων των παιδιών του σχολείου από φωτογράφο με το συντονισμό και την έρευνα αγοράς από το σύλλογο.
  4. Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας, με διήμερες εκδηλώσεις και χριστουγεννιάτικο παζάρι. (Παράσταση Καραγκιόζη για τα παιδιά, σοου με ταχυδακτυλουργικά και θεατρική παράσταση από τη Θεατρική ομάδα των δραστηριοτήτων του Σαββάτου).
  5. Πρωτοχρονιάτικες πίτες για όλα τα τμήματα του σχολείου.
  6. Αποκριάτικο πάρτυ στο χώρο του σχολείου με μουσική και φαγητό από το σύλλογο.
  7. Θεατρική παράσταση πριν το κλείσιμο του σχολείου για το Πάσχα, από τη Θεατρική ομάδα.
  8. Αγορά αναμνηστικού δώρου για την ΣΤ’ τάξη.
  9. Εκδηλώσεις του Συλλόγου για το κλείσιμο της χρονιάς, στο προαύλιο, με επιδείξεις, σε  Ηιρ- Ηορ, Αυτοάμυνα και Παραδοσιακούς χορούς με τις αντίστοιχες ενδυμασίες.Διανομή αναμνηστικών σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του συλλόγου.
10.Συμμετοχή των τμημάτων των παραδοσιακών χορών στην ετήσια γιορτή  της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου διαμερίσματος στο Θέατρο του Κολωνού.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2013-2014), όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις και επιπλέον:

1.   Συλλογή υπογραφών και επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας για τις  ελλείψεις στην παιδεία και στο σχολείο μας, (με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013-2014).
2.   Επιστολή στην Τροχαία Αθηνών σχετικά με την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων μπροστά από την είσοδο του σχολείου μας επί της οδού Καλαμά.
3.   Επικοινωνία του Συλλόγου με τον ΟΑΣΠ για την ενημέρωση των δασκάλων και των μαθητών για τους σεισμούς.
4.   Επίσκεψη στο πλανητάριο με οργάνωση του συλλόγου.
5.   Διανομή μπλούζας με λογότυπο του σχολείου για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αγώνες σκακιού.
6.   Διεξαγωγή 7ου Διασχολικού πρωταθλήματος σκακιού στο σχολείο μας.
7.   Διοργάνωση ομιλίας ψυχολόγου, με θέμα τη Διαχείριση κρίσεων στο σπίτι και στο σχολείο.
8.   Αγορά μικροφώνου για το σχολείο.
9.   Οργάνωση επίσκεψης στο Μουσείο της Ακρόπολης, για τα παιδιά και τους γονείς τους.
10.         Διανομή στο τέλος της σχολικής χρονιάς λογοτεχνικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά.
11.         Αγορά του εκπαιδευτικού πακέτου με τίτλο «Προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών: Κοινωνική και συναισθηματική αγωγή» που έχει επιμεληθεί η Χρυσή Χατζηχρήστου, καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και αφορά εκπαιδευτικό υλικό προς χρήση στις τάξεις∙ έγινε δωρεά στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας.

Επιπλέον ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καλύπτει το ποσό πληρωμής της καθαρίστριας για τον επιπλέον καθαρισμό των τουαλετών του σχολείου στο 2ο διάλειμμα του σχολικού προγράμματος.

Σαν απερχόμενος σύλλογος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν αυτά τα δύο χρόνια να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά του σχολείου μας.Εμείς αυτά τα δύο χρόνια γεμίσαμε από την αγάπη των παιδιών και την χαρά που βλέπαμε στα μάτια τους κάθε φορά που κάναμε κάτι για αυτά,άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερη αμοιβή για έναν γονιό από το χαμόγελο των παιδιών και αυτό ήταν που μας έδινε δύναμη και όρεξη για να κάνουμε περισσότερα και μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα για τα παιδιά και το σχολείο.Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε και είσασταν δίπλα μας τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές.Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους γονείς (αν και θα θέλαμε να βλέπαμε όλους τους γονείς του σχολείου μας και όχι μόνο 30 άτομα) που μας έκαναν την τιμή σήμερα να παρευρεθούν στην συνέλευση και με χαρά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει διάθεση να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για τα παιδιά και το σχολείο μας. 

Σε νεότερη ανάρτηση θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ καθώς και η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                      Η Αντιπρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας μας κάνει καλύτερους...