Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Νο84-Επίσκεψη στο πλανητάριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6947585799 & 6956025310, e-mail: sgk.128@hotmail.com,facebook:Συλλογος γονεων 128ου δημοτικου σχολειου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε το Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο) στις 2/4/2017.

Φέτος θα μπορέσουμε να δούμε τις κάτωθι παραστάσεις:


1) Μία βόλτα στο φεγγάρι (παιδική ταινία-animation για παιδιά από 5 ετών και άνω)

Το 1969 τρεις αστροναύτες τόλμησαν να ταξιδέψουν εκεί όπου κανένας άνθρωπος μέχρι τότε δεν είχε πάει, στο φεγγάρι. Η παιδική ταινία «Μια βόλτα στο φεγγάρι» μεταφέρει το κοινό σε αυτή την ιστορική περίοδο. Συνδυάζοντας την αποστολή του Απόλλων 11 με τη διασκεδαστική περιπέτεια που σκαρώνουν τρία νεαρά μυγάκια το «Μια βόλτα στο φεγγάρι» γνωρίζει στη νέα γενιά την εποχή των διαστημικών ταξιδιών, την εποχή που ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα επιτεύγματα των αστροναυτών και των επιστημόνων.

2) Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας (για παιδιά από 10 ετών και άνω)
Η ψηφιακή παράσταση του Ευγενιδείου Πλανηταρίου «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος. Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, στον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη! Οι ηλιακές καταιγίδες, από την άλλη, μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δίνουν  το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαος.

Η πρώτη παράσταση (Μια βόλτα στο φεγγάρι) είναι στις 11.30 ενώ η δεύτερη παράσταση (Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας) είναι στις 12.30 το μεσημέρι. Το εισιτήριο είναι 5€ ανά άτομο και αν κάποιοι γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν και τις δύο παραστάσεις θα πρέπει να πληρώσουν διπλά εισιτήρια.

Συμμετοχές και καταβολή του εισιτηρίου μπορείτε να δηλώσετε μέχρι τις 23 Μαρτίου 2017 στα μέλη του Συλλόγου.Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις παραστάσεις θα πρέπει να υπάρχει προσέλευση τουλάχιστον 20 ατόμων στην κάθε παράσταση.

Για το ΔΣ
Η Προεδρος                         Η Γραμματέας

                 Τσαρούχη-Προβή Ιωάννα            Ηλιοπούλου-Γεωργακοπούλου Αθανασία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας μας κάνει καλύτερους...