Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Λίγα λόγια για το σκάκι

ΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6947611234 & 6973829286, e-mail: sgk.128@hotmail.com,facebook:Συλλογος γονεων 128ου δημοτικου σχολειου


Αγαπητοί Γονείς,

στις δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνονται μαθήματα σκάκι.Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 9.45-10.45 το πρωί με δάσκαλο τον κ.Λιαργκόβα Δημήτρη.

Τί είναι όμως το σκάκι;



Τι είναι το σκάκι;


Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι-άθλημα με επιστημονική υποδομή και χαρακτηριστικά τέχνης που έχει πολύ ισχυρή παιδαγωγική επιρροή, καθώς προωθεί:
·         Την καλλιέργεια ηθικών αξιών
·         Την ανάπτυξη ορθολογικού τρόπου σκέψης
·         Τη δημιουργική φαντασία
·         Τη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων
Ένα παιδί που ασχολείται με το σκάκι, το πρώτο πράγμα που μαθαίνει καθοριστικά, είναι να προετοιμάζεται μεθοδικά και να αγωνίζεται για να επιτύχει στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι νεαροί σκακιστές εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για τη μετέπειτα μαθησιακή τους διαδρομή.


Δημιουργία δραστηριότητας σκάκι στο σχολείο μας.


Στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το σκάκι, να συμμετέχουν με χαρά στις προπονήσεις και στις σκακιστικές εκδηλώσεις εντός σχολείου, αλλά και να οργανωθεί η συμμετοχή του σε ομαδικούς αλλά και ατομικούς αγώνες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. (Πρωτάθλημα Αττική και Πανελλήνιο.)

«Βλέπω μόνο μία κίνηση μπροστά αλλά δεν είναι πάντα η σωστή.»
Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα
τ.Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκάκι

«Η λογική θα σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού»
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας μας κάνει καλύτερους...