Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Νο 50-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.6947611234 & 6973829286, e-mail: sgk.128@hotmail.com,facebook:Συλλογος γονεων 128ου δημοτικου σχολειου


Αγαπητοί Γονείς,

στο σχολείο μας δυστυχώς η κατάσταση με τους δασκάλους των ειδικοτήτων δεν έχει ομαλοποιηθεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να σχολούν νωρίτερα από το κανονικό και φυσικά να μην λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα.Όλη αυτή η κατάσταση έχει ανατρέψει κάθε σχολικό και οικογενειακό προγραμματισμό.

Για αυτόν τον λόγο ήδη από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας έχουν προσπαθήσει να συναντηθούν με την Δ/ντρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας κα Χατζημανώλη Δήμητρα επειδή όμως την Παρασκευή απουσίαζε τόσο η κα Χατζημανώλη όσο και η κα Βασιλείου Ποτουλα-Σπυριδούλα που είναι η σχολική σύμβουλος παραδώσαμε στην κα Καλλιγιαννάκη Ειρήνη, Προισταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, την κάτωθι επιστολή:



Αθήνα
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015
Aρ. Πρωτ.002

. 
Π ρ ο ς

Α’ Δ/νση ΠΕ Αθήνας
Δώρου 9


Υπόψη: Δ/ντριας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Κα Χατζημανώλη Δήμητρα


Κοιν.:
  • ·         Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής, κ.Λόντο Χαράλαμπο
  • ·         Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων και δια αυτής στα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής
  • ·         Σχολικό Σύμβουλο κα Ποτούλα-Σπυριδούλα Βασιλείου
  • ·         Διεύθυντρια 128ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών κα Πρατήλα Σοφία και δια αυτής στον Σύλλογο Διδασκόντων
  • ·         Ένωση Συλλόγου Γονέων 4ου δημοτικής κοινότητας Δήμου Αθηναίων


Θέμα : Ελλείψεις ειδικοτήτων στο 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών                                                                                                      (ΕΑΕΠ σχολείο)


Αξιότιμη κα Χατζημανώλη,

Κλείνοντας έναν μήνα περίπου από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου Παιδείας όσο και της Διεύθυνσής σας, ακόμα και σήμερα στο σχολείο μας, που ανήκει στα ΕΑΕΠ σχολεία,  δεν έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία τόσο των πρωινών  όσο και των ολοήμερων τμημάτων.

Οι ελλείψεις, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τη Διεύθυνση του σχολείου μας, αφορούν τα κενά στις ειδικότητες των Αγγλικών (22), της Γυμναστικής (24), των Εικαστικών (21), της Θεατρικής Αγωγής (21), της Πληροφορικής (22), των Γερμανικών (4) και φυσικά του ολοήμερου (24) (Π.Ε. 70). Το σύνολο των ωρών αυτών είναι 138.

Το παρατεταμένο κενό στη λειτουργία του σχολείου μας ανατρέπει το σχολικό και οικογενειακό προγραμματισμό σε καθημερινή βάση.

 Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που κάνουν χρήση του ολοήμερου σχολείου. Οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες στους γονείς των παιδιών αυτών είναι σημαντικές, διότι χρήση του ολοήμερου τμήματος κάνουν οι μαθητές των οποίων οι γονείς αυτή τη δύσκολη εποχή έχουν εργασία και προσπαθούν εναγωνίως να την κρατήσουν.

 Δεδομένου αυτών των ελλείψεων και της μεγάλης αντίδρασης των γονέων του σχολείου μας, που αγωνιούν όχι μόνο για τη διδασκαλία των μαθημάτων στην πρωινή ζώνη αλλά και για τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος έχοντας ήδη επιβαρυνθεί οι ίδιοι με ένα κόστος τόσο οικονομικό, όσο και κοινωνικό σε σχέση
με την εργασία τους,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

την άμεση αποκατάσταση των ως άνω κενών θέσεων στο σχολείο μας, ώστε να λειτουργήσει  το πρωινό και το ολοήμερο τμήμα και να υπάρχει κανονική ροή μαθημάτων σύμφωνα με το εγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που έχει ορισθεί από το Υπουργείο Παιδείας ,ως θα όφειλε να είναι.


Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων



                           Η Πρόεδρος                                   

Ειρήνη Βουλγαράκη-Μάτσα

Από σήμερα προσπαθούμε να κλείσουμε κάποιο νέο ραντεβού για να μπορέσουμε να πούμε τα αιτήματά μας και προσωπικά με την κα Χατζημανώλη.Σε αυτήν μας την προσπάθεια θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους γονείς του σχολείου μας δίπλα μας για να μπορέσουμε να πιέσουμε ΟΛΟΙ μαζί έτσι ώστε τα παιδιά μας να πάρουν αυτό που δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας μας κάνει καλύτερους...